Architecting Bodies by Immersive Gestures Book design

Architecting Bodies by Immersive Gestures

door Annelies De Smet

Het project stelt een spelend belichaamd ontwerp denken voor om van het lichaam van de architectuur naar het architecturale lichaam te gaan. De aanpak wordt waying genoemd en is het resultaat van het lichamelijk verkennen van het conceptuele apparaat van worden door direct en live te handelen om actionables te ontwerpen.

Spread 2 Annelies De Smet book design
Spread 1 Annelies De Smet book design

De onderliggende pagina-opzet van elke spread is ontworpen volgens de engaged-leg logic van de gulden snede. De gulden snede, zoals herkend in lichamen, wordt al lang toegepast in architectuur en boeken om ideale schoonheid na te streven. Door de 'engaged-leg' logica van de gulden snede zijn architectuur, boeken en lichamen dus met elkaar verbonden. Daarom neemt dit boek deze logica als uitgangspunt en stelt het de ideale pagina-opzet tegenover door tekeningen, collages en voetnoten.

Spread 3 Annelies De Smet book design
Spread 4 Annelies De Smet book design

Doorheen het boek kunnen we het proces van elke wandeling lezen. Deze wandelingen vonden plaats aan het begin van haar onderzoek. Om het proces te benadrukken en een visueel verschil te maken met het hoofdonderzoek, zijn deze secties vormgegeven als een getypt archief.

Spread 6 Annelies De Smet book design
Spread 5 Annelies De Smet book design

Discover more

Wat kunnen we voor jou betekenen?