Studiomast utsopi
Miguelsoll unaids 19

Utsopi

De onafhankelijkheid van onze keuzes, ons lichaam, ons leven.

Bij Studio Mast zijn we enthousiast over diverse samenwerkingen, vooral als er een sterke morele achtergrond is die de wereld positief beïnvloedt. En Utsopi is daar één van.

Utsopi zet zich in voor de rechten van sekswerkers en streeft naar een wereld waarin ze worden gerespecteerd en beschermd. De waarden van zelfbeschikking, solidariteit en respect vormen de kern van deze organisatie.

Utsopi visual identity studio mast4
Utsopi visual identity studio mast6

Een huisstijl met diepgang.

Bij het ontwikkelen van de huisstijl wilden we hun verhaal vertellen dat de drie essenties van Utsopi weerspiegelt: veiligheid, actie en solidariteit.

©beelden: miguelsoll

Utsopi visual identity studio mast

Het verhaal achter het logo

Het logo begint met de symbolische rode paraplu, die symbool staat voor de, in 2019 in het leven geroepen, Sex Worker Pride Movement.. We kozen ervoor om de paraplu van bovenaf te tonen, een visuele link naar een schild dat de strijd voor rechten vertegenwoordigt.

Grafische kenmerken

Geïnspireerd door activistische flyers kwamen we tot een duotoon grid om de huisstijl meer dynamiek te geven. Door het duotoon grid vanboven in een halve cirkel af te ronden, symboliseert het naar de paraplu die bescherming biedt tegen 'de regen' van geweld, discriminatie en stigma.

Flexibel huisidentiteit

Zoals bij al onze huisstijl ontwerpen, is de huisstijl van Utsopi gemaakt met behulp van een flexibel visueel systeem.

Een ontwerpsysteem is een set herbruikbare componenten (zoals pictogrammen, grafische elementen, lettertypes, beeldplaatsing, lay-outs voor agenda's), die volgens duidelijke regels samengevoegd kunnen worden om verschillende dingen te maken.

Met een handleiding die uitlegt waarom en hoe je deze elementen moet gebruiken, maken we ze gemakkelijk toepasbaar.

Dit zorgt ervoor dat er een duidelijke visuele consistentie is in hun communicatie, waarmee ze zich kunnen onderscheiden naar de buitenwereld toe.

Utsopi visual identity studio mast3
Utsopi webdesign studio mast4
Utsopi webdesign studio mast2
Utsopi webdesign studio mast3
Utsopi webdesign studio mast

Het ontwikkelen van de website

Met deze krachtige basisregels hebben we de website ontworpen en gebouwd om actuele informatie te bieden en een bibliotheek met open source- of eigen documenten voor sekswerkers aan te leggen. De website dient als een thuisbasis van informatie, waardoor sekswerkers veilig kunnen werken.

Ook hebben we gekeken om zo weinig mogelijk informatie te tracken van de bezoeker, zodat het hun een veilig gevoel geeft als ze de website bezoeken.

De website is ontworpen met een flexibel blokkensysteem, waardoor Utsopi gemakkelijk uitgebreide en diverse pagina's kan creëren. Het is een dynamische en aanpasbare website die met de groei van de organisatie kan meebewegen, iets wat we als essentieel beschouwen.

We zijn bijzonder trots op het resultaat.

Discover more

Wat kunnen we voor jou betekenen?